Životna sredina

Konferencija ‘ESG, a way of life and doing business’ biće održana u Beogradu 25. septembra

Confindustria, ESG conference

Foto: Konfindustrija Srbija

Objavljeno

13.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

13.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Konferencija ‘ESG, a way of life and doing business’ održaće se 25. septembrau Beogradu. Organizator je Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i uz podršku kompanije EIT Manufacturing, UniCredit banke i Generali osiguranja. Ovaj događaj pruža priliku svim zainteresovanim učesnicima da se upoznaju sa najnovijim trendovima, zakonodavnim promenama i praktičnim izazovima koji utiču na ESG procese.

Zamišljen u formi dinamičnog i interaktivnog dijaloga, ovaj poslovni skup će okupiti predstavnike vodećih domaćih i stranih kompanija i eksperata iz oblasti održivosti, koji će predstaviti najnovije teme u oblasti ESG-a. Na uvodnom panelu biće analizirano preplitanje između održivosti, finansija i poslovne strategije.

Zatim će na drugom panelu uslediti detaljna analiza aspekata i implikacija Direktive Evropske unije o dužnoj pažnji u oblasti korporativne održivosti (Corporate Sustainability Due Diligence Directive – CS3D) i njenog uticaja na lance vrednosti i snabdevanja. Treća diskusija će se fokusirati na posledice uvođenja Mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM) EU kao i na pritisak na glavne izvoznike iz trećih zemalja da smanje emisije iz svoje proizvodnje.

Poslednji panel će istražiti kako promene u radnom okruženju, uključujući biodiverzitet, pristup vodi i ekstremne klimatske promene, utiču na održivost njihovih poslovnih modela i strategija

Konferencija se održava u Privrednoj komori Srbije u Resavskoj 13-15 u Beogradu sa početkom u 9.30.

ESG konferencija
Foto: Konferencija ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia održana 2023. godine

Konferencija je namenjena direktorima održivosti, ESG menadžerima, menadžerima za održivost, menadžerima za društveno odgovorno poslovanje, energetskim menadžerima, menadžerima za zdravlje, bezbednost i zaštitu životne sredine, menadžerima nabavke, operativnim direktorima i finansijskim direktorima.

Radni jezici konferencije su srpski, italijanski i engleski, uz obezbeđen simultani prevod.

Ovo je idealna prilika da steknete duboko razumevanje ESG tema i povežete se s liderima u oblasti održivosti i finansija. Kompletan program konferencije pogledajte OVDE.

Ne propustite priliku da budete deo ovog važnog događaja i prijavite se putem linka.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

dolina Jadra Srbija

Projekat Jadar – najvažniji događaji koji su obeležili najkontroverzniju investiciju u novijoj istoriji Srbije

13. septembar 2024. - Nijedna investicija u novijoj istoriji Srbije nije izazvala toliko kontroverzi kao projekat Jadar rudarske kompanije...

Confindustria, ESG conference

Konferencija ‘ESG, a way of life and doing business’ biće održana u Beogradu 25. septembra

13. septembar 2024. - Konferencija ESG, a way of life and doing business održaće se 25. septembra u Beogradu u Privrednoj komori Srbije

srbija sepa izvestaj zagadjen vazduh

Vazduh je u 2023. bio prekomerno zagađen u 21 mestu u Srbiji

13. septembar 2024. - Agencija za zaštitu životne sredine saopštila da je u 2023. kvalitet vazduha u Srbiji značajno unapređen u odnosu na 2022.

Strategija zastite zivotne sredine Zelena Agenda Republike Srbije

Objavljena radna verzija Strategije zaštite životne sredine – Zelena Agenda Republike Srbije za period 2024 – 2033.

13. septembar 2024. - Konsultacije će se sprovoditi u periodu od 03. septembra – 03. oktobra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine