Vesti

Kokanović: Skupština grada Loznice se sprema da u prostorni plan ubaci projekat Jadar

zlatko kokanovic jadar litijum prostorni plan loznica

Foto: Građanske inicijative/YouTube

Objavljeno

19.07.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

19.07.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Zlatko Kokanović, aktivista Udruženja Ne damo Jadar pozvao je građane Loznice da budu u pripravnosti 25. jula, kada je zakazana sednica Skupštine grada Loznice, na čiji će dnevni red, po njegovim rečima, biti dodata i tačka o prostornom planu grada koji uključuje i projekat Jadar.

„Očekujemo sednicu 25. jula koja će se održati u gradskoj Skupštini grada Loznice na čijem dnevnom redu nije prostorni plan grada“, rekao je Zlatko Kokanović aktivista Udruženja Ne damo Jadar i meštanin Gornjih Nedeljica nakon četvoročasovnog razgovora sa Bezbednosno – informativnom agencijom (BIA).

On dodaje da udruženje građana Ne damo Jadar ima informaciju da će biti dopuna dnevnog reda. Dopunom će na dnevni red biti dodata tačka o Prostornom planu grada Loznice u koji će biti upisan Prostorni plan područja posebne namene projekta Jadar.

Kokanović: Najavljena je uzbuna ako saznamo da se stavlja ta tačka na dnevni red

„Rekli su mi da možemo da protestvujemo do mile volje i da se šetamo koliko hoćemo. Mi ne znamo kako će ljudi reagovati i zato dragi građani Loznice pratite stranicu i 25. jula budite u pripravnosti. Najavljena je uzbuna ako saznamo da se stavlja ta tačka na dnevni red. Budite spreni da u roku od 15 do 20 minuta budete pred Gradskom kućom da im pomognemo da razmisle u donošenju te odluke“, naveo je on.

Da podsetimo, 2021. godine Skupština grada Loznice je usvojila prostorni plan koji je uključuvao područje posebne namene za projekat rudnika i prerade litijuma kompanije Rio Tinto, uprkos protestima meštana doline Jadra, ekoloških organizacija i građana. Prostorni plan je ukinut u decembru iste godine.

Za agenciju Beta Kokanović je naveo da su ga iz agencije BIA pozvali kako bi videli da li zna ko je na Fejsbuk stranici tog udruženja napisao da se „spreme suzavac, biber sprej i prsluci“, na šta je on odrično odgovorio.

O pozivu upućenom Kokanovića na informativni razgovor, obavestio je aktivista Nebojša Petković preko društvenih mreža i dodao da je stvaran razlog razgovora bio sastanak poljoprivrednika u Vladi Srbije koji, kako kaže, nema istu težinu sa Zlatkom i bez njega.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Evropi raste broj postrojenja za proizvodnju biometana

Kapacitet za proizvodnju biometana povećan skoro 40 odsto u EU

19. jul 2024. - Evropska mapa biometana, pokazuje rast kapaciteta biometana od 37 odsto u članicama Evropske unije i rast od 20 odsto u zemljama koje nisu članice

zlatko kokanovic jadar litijum prostorni plan loznica

Kokanović: Skupština grada Loznice se sprema da u prostorni plan ubaci projekat Jadar

19. jul 2024. - Zlatko Kokanović, aktivista Udruženja Ne damo Jadar pozvao je građane Loznice da budu u pripravnosti 25. jula, kada je zakazana sednica Skupštine grada Loznice

srbija litijum memorandum eu solc vucic

Srbija i EU potpisali memorandum koji podržava otvaranje rudnika litijuma Rio Tinta

19. jul 2024. - Potpisan je Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila

elektrodistribucija srbije kredit pametna brojila eib

Elektrodistribucija Srbije uzela kredit za ugradnju još 400.000 pametnih brojila

19. jul 2024. - EDS i Evropska investiciona banke potpisali su ugovor o kreditu u vrednosti od 80 miliona evra kojim je predviđena nabavka i ugradnja brojila