OIE

Godišnji događaj WISE Srbija mreže žena biće održan 7. oktobra u Beogradu

Godisnji dogadjaj WISE Srbija mreze zena

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

20.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

20.09.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Centar za promociju održivog razvoja organizuju godišnji događaj WISE Srbija mreže žena koji će se održati 7. septembra u prostoru Farbika Events u Beogradu.

WISE Srbija promoviše aktivno učešće i ulogu žena u održivoj energetici, sa fokusom na energetsku tranziciju, demokratizaciju i decentralizaciju energetike, ali i u srodnim oblastima gde se klimatska akcija i zaštita životne sredine susreću sa energetikom i prave neksus. Mreža trenutno broji 220 žena koje se kroz različite profesije i zanimanja bave pomenutim temama.

Prisustvo na događaju je besplatno za članice WISE Srbija mreže, kao i uz pozivnicu. Kotizacija za druge zainteresovane strane je EUR 50. Registraciju možete izvršiti do 3. oktobra na ovom LINKU ili do popunjavanja mesta. Događaj počinje u 17 časova u prostoru Fabrika Events na adresi Poenkareova 32.

Nagrada-Liderka-odrzive-energetike-ministarki-Dubravki-Dedovic-Djedovic-Handanovic
Foto: Dubravka Đedović ministarki rudarstva i energetike i dobitnica nagrade Liderka održive energetije u 2023. godini i Branislava Jovičić, predsednica Centra za promociju održivog razvoja (CPOR) i suosnivačica mreže žena WISE Srbija

Prijave za priznanje Liderka održive energetike za ovu godinu su završene, a javno glasanje će biti otvoreno od 23. septembra na WISE Srbija sajtu. Iskoristite priliku i svojim glasom podržite ženu koju smatrate liderkom održive energetike.

Na događaju će biti predstavljanje kandidatkinje koje su ušle u uži izbor, nakon čega će se održati svečana dodela priznanja pobednici.

Maja Turković, izvršna potpredsednica u kompaniji CWP Europe i dobitnica priznanja Liderka održive energetike 2023, moderiraće panel diskusiju „Ženska snaga, znanje i vizija za uspešnu energetsku tranziciju Srbije“.

Foto: Svečano otvaranje Wise konferencije 2023. godine

WISE Srbija mreža žena osnovana je 2018. godine. Njome upravlja oraganizacija civilnog društa Centar za promociju održivog razvoja – CPOR, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru projekta Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji.

Medijski pokrovitelj događaja je portal Balkan Green Energy News.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

enna grupa hrvatska investicije energetika solar geotermal bostjan napast

ENNA grupa će investirati 700 miliona evra u energetiku

20. septembar 2024. - Hrvatska kompanija ENNA grupa planira da u periodu od 2030. do 2035. godine ukupno investira više od milijardu evra

alfi ivicom hrvatska solar aleksinac

Alfi postaje suvlasnik dva projekta solarnih elektrana u Hrvatskoj

20. septembar 2024. - Slovenački fond Alfi Renewables postaće suvlasnik dva projekta solarnih elektrana u Hrvatskoj, koji su u vlasništvu Ivicom grupe

dolina vodonika severni jadran vodik hrvatska slovenija italija

Prve količine vodonika iz Doline vodonika Severni Jadran stižu 2026.

20. septembar 2024. - Projekat Dolina vodonika Severni Jadran zajednički sprovode Hrvatska, Italija i Slovenija. Počeo je pre godinu dana i trajaće šest godina

Masdar Taaleri Čibuk 2 vetroelektrana Srbija CfD

Masdar, Taaleri ugovorili finansiranje projekta vetroelektrane Čibuk 2 u Srbiji

20. septembar 2024. - Masdar Taaleri Generation je s bankama UniCredit i Erste zaključio ugovore o finansiranju vetroparka Čibuk 2 od 154 megavata