OIE

Fond za zeleni razvoj ulaže u emisiju zelenih obveznica turske banke Türkiye İş Bankası

Fond za zeleni razvoj ulaže u emisiju zelenih obveznica turske banke Türkiye İş Bankası

Foto: GGF

Objavljeno

11.10.2024.

Država

,

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

11.10.2024.

Država

,

Komentari

comments icon

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (Green for Growth Fund –  GGF) potpisao je ugovor za svoju drugu direktnu investiciju u Türkiye İş Bankası, najveću privatnu banku u Turskoj.

Ova značajna transakcija nastavlja niz saradnji sa finansijskim institucijama u Turskoj. Fond za zeleni razvoj je na uspostavljanju partnerstva čestitao timu iz odeljenja za finansijske institucije u banci İşbank, koji čine Ebru Ozšudža, Imge Hilal Sojluoglu Džanli i Serhan Šišman – kao i nacionalnom timu kompanije Finance in Motion, kojeg čine Oguz Bardak i Burdžu Karpuz.

Investicija u petogodišnju zelenu obveznicu kroz okvir za održivo finansiranje u banci Türkiye İş Bankası ima za cilj podršku zelenoj tranziciji Turske, saopštio je fond. To je u skladu sa misijom GGF-a da predvodi održivo finansiranje u regionu, navodi se u saopštenju.

GGF je investirao u emisiju zelenih obveznica banke Türkiye İş Bankası

GGF su u decembru 2009. godine pokrenule nemačka razvojna banka KfW i Evropska investiciona banka kao javno-privatno partnerstvo. Fond je dobio finansijsku podršku Evropske komisije, nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Austrijske razvojne banke (OeEB).

Fond finansira projekte obnovljive energije, preduzeća i lokalne samouprave i učestvuje u partnerstvima sa finansijskim institucijama na zelenim investicijama.

Sredstva GGF za tehničku pomoć maksimiziraju investicioni uticaj fonda kroz podršku za izgradnju kapaciteta u lokalnim finansijskim institucijama i njihovim partnerima.

Finance in Motion se fokusira na održivi razvoj u zemljama u razvoju. Kompanija strukturira investicione fondove za projekte koji doprinose životnoj sredini i društvenoj dobrobiti, upravlja njima i pruža im savetodavne usluge.

Cilj kompanije je borba protiv klimatskih promena, bolje očuvanje biodiverziteta, podsticanje održivog korišćenja prirodnih resursa i poboljšanje uslova života i ekonomskih prilika u ciljnim zemljama.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU agende reformi Zapadnog Balkana aukcije za OIE

EU odobrila agende reformi zemalja Zapadnog Balkana, uključujući planove za aukcije za OIE

11. oktobar 2024. - Vlade u regionu, osim BiH, sada mogu da povlače sredstva iz Plana rasta EU uporedo sa sprovođenjem reformi i postizanjem međuciljeva

Raspisan javni poziv za postavljanje solarnih panela na javnim objektima

Raspisan javni poziv lokalnim samoupravama za postavljanje solarnih panela na objekte od javnog značaja

11. oktobar 2024. - Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za ugradnju solarnih panela na objekte od javnog značaja.

rhe bistrica prostorni plan vlada srbije

Vlada Srbije usvojila Prostorni plan za RHE Bistrica

11. oktobar 2024. - Usvajanje Prostornog plana je još jedan korak u realizaciji ovog trenutno najvažnijeg projekta u srpskoj energetici

Ženski solarni start besplatna obuka o solarnim fotonaponskim sistemima namenjena ženama

Ženski solarni start: besplatna obuka o fotonaponskim sistemima namenjena ženama

11. oktobar 2024. - Nemačka razvojna saradnja i kompanija Energy Net organizuju obuku Ženski solarni start