Električna energija

Broj korisnika EPS-ove aplikacije Uvid u račun dostigao pola miliona

Broj korisnika EPS aplikacije Uvid u racun dostigao pola miliona

Foto: EPS

Objavljeno

01.07.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.07.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Sve više građana koristi aplikaciju i portal Uvid u račun, a broj korisnika premašio je pola miliona. Elektroprivreda Srbije je saopštila da kupci tu njenu uslugu ocenjuju kao veoma korisnu.

Od pokretanja portala i aplikacije Uvid u račun, svi kupci na lagan i brz način mogu da dobiju svoj račun, odmah po formiranju i pre klasičnog slanja putem pošte, kažu u EPS-u. Korišćenje je jednostavno, kao i proces registracije i prijave, istakli su.

Građani ovim putem mogu da plate račun i kroz sistem instant plaćanja (IPS skeniraj) ili platnim karticama. Korisnici ističu da je ušteda vremena ključna, jer cela procedura traje samo nekoliko sekundi, nema odlaska u poštu ili banku, čekanja u redu i upisivanja podataka na uplatnicu, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Svim korisnicima su na jednom mestu na raspolaganju i informacije o potrošnji. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Osim računa i broja potrošenih kilovata, tu je i link do praktičnih saveta kako uštedeti struju.

Istovremeno, sve više je građana koji su se opredelili da račun za električnu energiju dobijaju isključivo elektronskim putem, umesto u papirnoj formi, i time doprinesu očuvanju životne sredine, dodao je EPS. Oni već od prvog narednog računa imaju pravo na popust od 50 dinara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Investitori dostavili EMS-u bankarske garancije za gradnju elektrana snage 4 GW

1. jul 2024. - Bankarske garancije dostavljene su za 28 postrojenja, a investitori su imali rok da to urade do 24. juna odnosno 1. jula

Srbija oporezivanje emisija nacionalnom nivou umesto regionalnog ETS-a

Srbija predlaže oporezivanje emisija na nacionalnom nivou umesto regionalnog ETS-a

1. jul 2024. - U svetlu uvođenja CBAM-a, za Srbiju bi bilo prihvatljivo oporezivanje emisija na nacionalnom nivou po fiksnim cenama, umesto opcije uvođenja regionalnog ETS-a

EDF prekinuo projekat malog modularnog reaktora Nuward

EDF prekinuo projekat svog malog modularnog reaktora Nuward

1. jul 2024. - EDF je odustao od svoje prvobitne vizije inovativnog malog modularnog reaktora i umesto toga se opredelio za dokazane tehnologije

koncar vidraru rumunija

Hrvatski Končar dobio posao vredan 80 miliona evra u Rumuniji

1. jul 2024. - Hrvatska kompanija Končar u konzorcijumu sa rumunskom firmom Electromontaj dobila je posao revitalizacije hidroelektrane Vidraru