Električna energija

EPS raspisao konkurs za dodelu stipendija za studente tehničkih fakulteta

EPS stipendije za studente tehnickih fakulteta

Foto: Danilo Mijatović

Objavljeno

17.10.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

17.10.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektroprivreda Srbija je raspisala konkurs za dodelu 30 stipendija. Namenjene su studentima završnih godina osnovnih akademskih studija i onima koji su ove godine prvi put upisali master studije na Elektrotehničkom, Mašinskom, Građevinskom ili Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Stipendija iznosi 35.000 dinara mesečno i isplaćuje se tokom svih 12 meseci školske godine. „Kao najveća kompanija, ne samo u našoj zemlji nego i mnogo šire, EPS želi da podrži najvrednije studente tehničkih fakulteta i želi da bude kompanija u kojoj će baš ti, najvredniji studenti sutra graditi profesionalnu karijeru“, rekla je Hristina Radovanović, izvršna direktorka za ljudske resurse.

Ove godine je 30 stipendija namenjeno studentima tehničkih fakulteta – Elektrotehničkog, Mašinskog, Građevinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta. Ugovor o stipendiranju podrazumeva mogućnost stručne prakse kao i zaposlenja po okončanju studija, rekla je Radovanović.

Pravo na stipendiranje imaju studenti sa državljanstvom Srbije koji su na režimu finansiranja iz budžeta. Uslov je da ne primaju druge stipendije i kredite iz državnog budžeta i da nisu u radnom odnosu.

Prijave su otvorene do 10. novembra

Za studente završnih godina osnovnih studija uslov je i da njihova prosečna ocena u toku studija bude najmanje 8. Za studente master studija, prosečna ocena tokom prvog stepena studija takođe treba da bude najmanje 8.

Rangiraće se na osnovu prosečne ocene svih položenih ispita. Spisak dokumentacije potrebne za prijavu nalazi se na sajtu EPS-a. Prijave su otvorene do 10. novembra. Kandidati treba da pošalju dokumentaciju na imejl adresu ljudski.resursi@eps.com.

Vodeći inženjer turbinskog postrojenja u Termoelektrani Nikola Tesla B (TENT B) Miloš Popović kaže da je posao inženjera u EPS-u zahtevan, inspirativan, inovativan i da zahteva da se znanje neprekidno razvija i unapređuje.

„Bio sam na praksi u EPS-u pre zaposlenja i video sam da to dopunjuje moje studije na Mašinskom fakultetu. Ovaj konkurs za dodelu stipendija doprineće da mlade kolege steknu znanja o radu u velikim sistemima, da na taj način izgrade sebe kao inženjere i plasiraju svoje znanje i sposobnosti na najbolji način“, istakao je Popović.

Studenti koji su na Sajmu energetike razgovarali sa inženjerima EPS-a ističu da su uslovi konkursa dobri i da stipendija kao i mogućnost obavljanja prakse, a zatim i zaposlenja u EPS-u predstavlja odličnu priliku za usavršavanje.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPS stipendije za studente tehnickih fakulteta

EPS raspisao konkurs za dodelu stipendija za studente tehničkih fakulteta

17. oktobar 2024. - Elektroprivreda Srbija dodeljuje 30 stipendija studentima završnih godina tehničkih fakulteta i onima koji su prvi put upisali master studije

Nano Energies hrvatska agregator afrr sekundarna regulacija

Nano Energies prvi sertifikovani agregator za usluge sekundarne regulacije u Hrvatskoj

17. oktobar 2024. - Firma Nano Energies zadovoljila je sertifikacijsku proveru koju je za rezervu snage za automatsku sekundarnu regulaciju sproveo HOPS

srbija solar 1 GW ugt hyundai potpisivanje ugovor

Srbija potpisala ugovor sa konzorcijumom Hyundai Engineering-UGT Renewables za 1 GW solara

17. oktobar 2024. - Potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu između Srbije i konzorcijuma Hyundai Engineering-UGT Renewables

Kineske kompanije srusile tri svetska rekorda novim modelima vetroturbina 26 magavata

Kineske kompanije srušile tri svetska rekorda novim modelima vetroturbina

17. oktobar 2024. - Dongfang je na tržište izbacio vetroturbinu od 26 megavata, najjaču na svetu, za postrojenja na moru. Kineske firme su oborile rekorde u još dva segmenta.