Energetska efikasnost

U susret regionalnom stručnom simpozijumu ‘Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana+’

regionalnom strucnom simpozijumu Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana

Foto: REEBN

Objavljeno

16.05.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

16.05.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Više od 30 govornika iz balkanskih i zemalja u okruženju ukazaće na stručnom skupu ‘Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana+’ na značaj povećanja energetske efikasnosti u zgradama.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) 30. i 31. maja 2023. godine organizuje regionalni stručni simpozijum ‘Energetska efikasnost zgrada u regionu Balkana+’ uz podršku vlada Nemačke i Slovačke kao i Vlade Japana u okviru inicijative UNDP Climate Promise.

Simpozijum će okupiti predstavnike vlada u regionu, finansijskih institucija, međunarodnih organizacija, privatnog sektora i akademske zajednice. Cilj ovog događaja je da pomogne Srbiji i regionu Zapadnog Balkana, kao i zemljama u okruženju, poput Moldavije, da ubrzaju primenu mera za povećanje energetske efikasnosti u zgradama. One doprinose smanjenju troškova snabdevanja energijom, ublažavanju klimatskih promena i zaštititi životne sredine i zdravlja građana.

Takođe, energetska efikasnost zgrada doprinosi ispunjavanju obaveza balkanskih i zemalja u okruženju prema Energetskoj zajednici i Agendi 2030.

Pozivamo Vas da se putem sajta www.reebn.com registrujete za učešće u ovom događaju uživo ili onlajn kao i da se pridružite diskusiji na Tviteru koristeći hešteg #theEEeffect. Skup se održava u hotelu Hilton u Beogradu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

16. maj 2023. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

16. maj 2023. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

16. maj 2023. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

16. maj 2023. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik