Voda

Beograd raspisao tendere za izgradnju vodovoda i kanalizacije procenjene vrednosti oko 1 milion evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

15.10.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

15.10.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Grad Beograd je raspisao tendere za projektovanje i izgradnju vodovoda u naselju Ledine i kanalizacije u Vinogradskoj ulici, u opštini Novi Beograd, a vrednost oba posla je procenjena na oko 120 miliona dinara (oko 1 milion evra), izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović je dodao da se ponude za projektovanje i izgradnju vodovoda i kanalizacije dostavljaju do 8. novembra 2018. godine, navodi se u saopštenju grada.

„Projektovanje i izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Ledine predstavlja posao od velikog značaja za stanovnike tog dela Novog Beograda, s obzirom na to da u naselju postoji delimično izgrađena vodovodna mreža nedovoljnog kapaciteta“, kaže Mladenović.

Dodao je da je doneta odluka da se uradi idejni projekat i projekat za građevinsku dozvolu, koji će predstavljati osnov za dobijanje odgovarajuće dozvole za rekonstrukciju i izgradnju tri kilometra vodovodne mreže u više od deset ulica naselja Ledine. Ta novoizgrađena mreža biće povezana na gradski cevovod u Surčinskoj ulici.

„Radi sprečavanja daljeg nekontrolisanog izlivanja otpadnih voda u okolno područje, programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, koji usvaja Skupština Grada Beograda, planirana je izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji oko 1.500 metara sekundarne kanalizacione mreže“, rekao je Mladenović.

On je dodao da će odvođenje otpadnih voda biti obezbeđeno za oko sto domaćinstava uz Vinogradsku ulicu, a po završetku radova korisnici će moći da se prijave nadležnom komunalnom preduzeću za priključenje na gradsku mrežu.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

francuske firme će graditi prvo beogradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Francuske firme će graditi prvo beogradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

15. oktobar 2018. - Veliko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da pomogne očuvanju kvaliteta vode i biodiverziteta Dunava i Save

Svetski dan okeana 2024

Svetski dan okeana 2024: probudimo nove dubine

15. oktobar 2018. - 'Probudimo nove dubine' slogan je ovogodišnjeg Svetskog dana okeana, koji se obeležava svakog 8. juna od 2008. godine

Klimatske promene ugrozavaju vodne resurse severne Grcke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

15. oktobar 2018. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

15. oktobar 2018. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata