Električna energija

Matjaž Marovt imenovan za generalnog direktora Slovenskih elektrana

Slika: HSE

Objavljeno

03.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Holdinga Slovenske elektrane (HSE) Matjaž Marovt imenovan je za generalnog direktora te kompanije sa mandatom od četiri godine, saopštio je HSE.

Odluku o tome je 1. avgusta doneo Nadzorni odbor kompanije. Marovt je došao u HSE kao član Nadzornog odbora prošlog proleća, a od 19. aprila je objavljao dužnost v.d. direktora kompanije.

Marovt je rekao da će težiti tome da HSE, kao najveći proizvođač električne energije u Sloveniji i jedan od vodećih trgovaca strujom, profesionalno odgovori na aktuelne trendove u energetici, zaštiti životne sredine i tehnologiji.

„Na putu ka društvu sa nultom emisijom CO2, naš zajednički cilj će biti obezbeđivanje sigurnog, pouzdanog i ekološkog snabdevanja električnom energijom“, naveo je on u saopštenju.

Marovt ima univerzitetsku diplomu iz elektrotehnike, dok je magistarsek studije u oblasti upravljanja kvalitetom zaršio u Poslovnoj školi Šefild. Radio je kao nezavisni poslovni konsultant sa menadžerskim iskustvom stečenim u velikim i međunarodnim kompanijam.

Bio je direktor tehničke direkcije kompanije Adria Mobil, član Upravnog odbora Prevent Globala, a pre toga je tokom više godina bio na rukovodećim pozicijama u Gorenju, vodećem slovenačkom proizvođaču bele tehnike.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

3. avgust 2017. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

3. avgust 2017. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

3. avgust 2017. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

3. avgust 2017. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović