OIE

Utvrđen nacrt energetske dozvole za vetroelektranu Pakline 2 snage 48 MW

nacrt energetske dozvole vetroelektrana Pakline 2

Foto: Pixabay/Hans

Objavljeno

21.09.2020.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.09.2020.

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) utvrdilo je nacrt energetske dozvole za izgradnju vetroelektrane Pakline 2, instalisane snage 48 MW i predviđene godišnje proizvodnje električne energije 153,9 GWh.

Nacrt energetske dozvole urađen je na zahtev investitora – privrednog društva Kamen-Dent iz Mostara. Ministarstvo je obavestilo javnost i zainteresovane strane da komentare i primedbe mogu dostaviti u pisanoj formi do 25. septembra.

Ministarstvo je ranije ovog meseca utvrdilo nacrte energetskih dozvola za još tri vetroelektrane – Baljci, Orlovača i Ivovik, stoji na sajtu ministarstva.

Vetroelektrana Baljci imaće instalisanu snagu 48 MW i godišnju proizvodnju električne energije od 145,7 GWh, Orlovača će imati snagu 42,9 MW i godišnju proizvodnju od 99,6 GWh, a Ivovik instalisanu snagu 84 MW i  godišnju proizvodnju od 236,6 GWh.

Investitor koji planira da gradi vetroelektranu Baljci je Tomkup iz Tomislavgrada, dok će elektranu Orlovača graditi HB Wind iz Livna, a Ivovik preduzeće VE Ivovik iz Sarajeva.

Početkom ove godine Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) dala je saglasnost za izdavanje energetskih dozvola za četiri vetroelektrane ukupne snage 165,8 MW, među kojima se nalaze Pakline 2 i Baljci.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

21. septembar 2020. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

21. septembar 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

21. septembar 2020. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

21. septembar 2020. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine