OIE

Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja

vodic za investitore Udruzenje Biogas Srbija

Foto: Pixabay/1815691

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje Biogas Srbija objavilo je vodič za investitore, namenjen svima koji su zainteresovani za izgradnju biogasnih postrojenja na teritoriji Srbije, a osnovna svrha je da se ohrabre novi investitori, podstaknu ulaganja u ovaj sektor i pomogne onima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Vodič, koji je Udruženje Biogas Srbija izradilo uz pomoć sektora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj i uz podršku Nemačke biogas asocijacije, Fachverband Biogas, zasnovan je na iskustvima članova udruženja, navodi se u saopštenju.

Saveti će pomoći investitorima koji planiraju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji

S obzirom na to da je sektor biogasa u Srbiji relativno nov, ovi saveti i smernice biće od velike pomoći investitorima koji tek treba da se odluče na ulaganje ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Vodič, između ostalog, sadrži praktične savete o tome koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, kao i savete u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, a tu su i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Udruženje je u svoj naziv dodalo ime države

Udruženje je nedavno u svoj naziv dodalo ime države, pa sada nosi naziv Udruženje Biogas Srbija, stoji u posebnom saopštenju. Kako se navodi, ovo je od velikog značaja i zbog saradnje sa inostranim asocijacijama i partnerima, jer na ovaj način predstavlja čitav sektor biogasa u zemlji.

Udruženje je osnovano 2012. godine. Trenutno broji više od 50 članova, gotovo sve operatere biogasnih postrojenja i proizvođače opreme za biogasna postrojenja u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva koje posluju u ovom sektoru, piše u saopštenju.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

21. avgust 2020. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

21. avgust 2020. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

21. avgust 2020. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

21. avgust 2020. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.