OIE

Distributivni centar za brendove Tommy Hilfiger i Calvin Klein napaja najveća krovna solarna elektrana na svetu

Tommy-Hilfinger-solar

Slika: Tommy Hilfinger Facebook

Objavljeno

20.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.10.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Kada sledeći put budete poručivali neki komad garderobe ili aksesoara od brendova Tommy Hilfinger ili Calvin Klein, on će do vas stići iz distributivnog i logističkog centra koji se nalazi u holandskom mestu Venlo, a koji se napaja električnom energijom iz najveće krovne solarne elektrane snage 18 MWp. Nju je napravila kompanija PVH, u čijem vlasništvu se nalaze ovi brendovi.

Ova kompanija je u svom saopštenju navela da pod najvećom solarnom fotonaponskom elektranom na krovu podrazumeva postrojenja koja su u funkciji i nalaze se na jednom objektu.

Fotonaponska elektrana, maksimalnog kapaciteta 18 MWp, sastoji se od 48.000 solarnih panela visokih performansi. Električnom energijom snabdeva glavni distributivni centar kompanije PVH Europe u mestu Venlo, površine 110.000 kvadrata, a preko distributivne mreže i sve prodavnice, skladišta i kancelarije ove firme u Holandiji.

Inače, svakog dana iz centra u mestu Venlo distribuira se oko 600.000 proizvoda brendova Tommy Hilfiger i Calvin Klein do prodavnica u Evropi, na Bliskom Istoku i Africi, kao i direktno kupcima.

PVH Europe planira da 100% električne energije koju potroši u kancelarijama, skladištima i prodavnicama bude iz obnovljivih izvora

Projekat u Holandiji firma PVH Europe smatra prekretnicom u ostvarenju plana da do 2030. godine 100% električne energije koju potroši u svojim kancelarijama, skladištima i prodavnicama bude iz obnovljivih izvora, kao i da 30% smanji emisije CO2 u lancu snabdevanja do 2030, navodi se u saopštenju.

PVH je članica RE100, inicijative za električnu energiju iz obnovljivih izvora koja okuplja kompanije, a predvodi je Klimatska grupa (Climate Group). Kompanija se u okviru ove inicijative obavezaala da sva električna energija koju kupuje bude iz obnovljivih izvora do 2030.

„Na logističkim centrima nalaziće se sledeća generacija solarnih elektrana“

tommy-Hilfiger-Calvin-Klein-solarna-elektrana-na-krovu
Slika: Business Wire

Sam Kimmins, direktor inicijative RE100 iz Klimatske grupe, izjavio je da solarna elektrana koju je instalirala kompanija PVA još jednom podiže lestvicu u oblasti distribuirane ili decentralizovane proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

Verujemo da će solarne instalacije na logističkim centrima biti sledeća generacija solarnih elektrana, rekao je Philippe Deschilder, izvršni direktor firme Heylen Warehouses, belgijske kompanije za nekretnine za logistiku, koja je zajedno sa firmom with AG Real Estate vlasnik skladišta u mestu Venlo.

Martijn Hagman, izvršni direktor za Tommy Hilfiger Global i PVH Europe, izjavio je da je ovo prekretnica za magacinski i logistički centar u mestu Venlo, kao i za strategiju održivog razvoja kompanije.

Kompanija je učestvovala u postavljanju fotonaponske elektrane za koju veruje da je najveća, potpuno operativna krovna solarna elektrana u svetu što je ogroman korak u njenom cilju da 100% električne energije koju potroši bude iz obnovljivih izvora do 2030, kao i da smanji emisije lanca snabdevanja 30% do 2030, istakao je on.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Maja Turković

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

20. oktobar 2020. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

20. oktobar 2020. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

20. oktobar 2020. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Polar Night Energy

Baterija od peska za skladištenje toplotne energije

20. oktobar 2020. - Finski startap Polar Night Energy izgradiće najveću bateriju koja pesak koristi kao materijal za skladištenje energije